Main Capital investeert in Axxerion

Charly Zwemstra's Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in software bedrijf Axxerion. Het bedrijf levert software-oplossingen die voornamelijk gericht zijn op facility management, vastgoedbeheer en zakelijke automatisering (ERP).
Axxerions producten worden gebruikt voor het optimaliseren en automatiseren van functionele gebieden zoals facility management, asset- en onderhoudsmanagement en contractmanagement. Financiële details over de deal zijn niet bekend gemaakt. 
 
Met meer dan 300 klanten en meer dan 150.000 geregistreerde eindgebruikers, is Axxerion een snelgroeiend bedrijf en een van de grotere IT-spelers op het gebeid van facility management en vastgoedbeheer. Dat schrijft Main Capital in zijn perbericht. Klanten van Axxerion zijn onder meer CBRE Global Investors, KPMG, Rabobank, Facilicom en Liberty Global. 
Uitbreiden partnernetwerk
Main Capital, de investeringsmaatschappij van Charly Zwemstra (pictured), belooft Axxerion actief ondersteunen in het uitbreiden van haar internationale groei. Het verder uitbouwen van het partnernetwerk vormt een belangrijk onderdeel van de groeistrategie. Het bedrijf heeft een netwerk van resellers in de Verenigde Staten, Duitsland en Polen. Daarnaast komt de nadruk te liggen op het versterken van de organisatie en het leveren van innovatieve oplossingen en selectieve acquisities.  
“Axxerion biedt een zeer sterk en concurrerend multi-tenant SaaS product aan in de markt," zegt Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital. "Wij zien goede groeimogelijkheden voor Axxerion. Voor veel organisaties vormen de kosten voor huisvesting en facilitair beheer, na personeelskosten, de op twee na grootste kostenpost. Slimme software zoals die van Axxerion zorgt ervoor dat organisaties deze kosten sterk kunnen reduceren en dat ze hun processen verder kunnen optimaliseren."
 
Main Capital is een private equity investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland en faciliteert management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft circa 150 miljoen euro onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland. 
  
Gerelateerde artikelen