Main Capital dendert door en creëert cloudfusie

Denit Hosting Solutions en Dutch Cloud, leveranciers van cloud-oplossingen en datacenter-diensten, slaan de handen eenin. Main Capital, dat vorig jaar een meerderheidsbelang in Denit verwierf, laat het webhostingsbedrijf fuseren met Dutch Cloud. Dat maakte de Haagse investeringsmaatschappij dinsdag bekend.

Denit in Amsterdam is sinds 1999 een ICT-speler in de managed-cloud-solutionsmarkt. Klanten van het bedrijf zijn met name actief in de IT- en softwaresector. Dutch Cloud is cloud-solutions-provider gespecialiseerd in cyberveiligheid, compliance en privacy. Het bedrijf in Hilversum levert diensten aan grote corporates en bedrijven in werkzaam in Software-as-a-Service (SaaS). 

Verbeterde dienstverlening
De ontstane krachtenbundeling biedt werkgelegenheid aan ongeveer vijftig man. Door de fusie hopen beide partijen zaken als beheer, customer support en innovatie breder te ondersteunen met als doel een verbeterde dienstverlening. Gezocht wordt naar een kantoor voor het gecreeërde bedrijf. 

Meerderheidsbelang in Denit
Main Capital bemachtigde in februari 2016 een meerderheidsbelang in Denit. De investeringsmaatschappij uit Den Haag richt zich op softwarebedrijven in de Benelux en Duitssprekende landen in Europa. Binnen deze sector zet Main in op buy-outs en later-stage groeikapitaal. Verdeeld over vier investeringsfondsen heeft het private-equityhuis zo'n 150 miljoen euro in bezit.  

In het nieuwste M&A Magazine vertelt Charly Zwemstra, managing partner van Main Capital, waarom de investeringsmaatschappij liever met buitenlandse partijen in zee gaat.

 

Gerelateerde artikelen