M&A-dealflow zet door ondanks onzekerheden

De stroomversnelling in de M&A-dealflow van eind vorig jaar biedt ook mooie vooruitzichten voor 2017, voorspelt advocatenkantoor Houthoff Buruma in de nieuwste analyse Global Legal Insights over de wereldwijde M&A-markt. Ook blikt het advocatenkantoor terug op een aantal spraakmakende deals en komt een politiek wetsvoorstel omtrent nationale overnamekwesties aan bod.

Houthoff Buruma zoomt in de zesde editie van Global Legal Insights in op de vooruitzichten van 2017 voor de Nederlandse fusie- en overnamemarkt. M&A-advocaten Alexander Kaarls, Jetty Tukker en Willem Liedenbaum van het advocatenkantoor schreven het Nederlandse hoofdstuk in het M&A-boekwerk dat ingaat op de fusie- en overnamemarkt in 29 landen.

Meer private equity en buitenlandse partijen
Het aangetrokken economische klimaat, de aanwezigheid van voldoende kapitaal en goedkope schuldfinancieringsmogelijkheden zijn de voornaamste instigatoren voor het sluiten van deals. Dat was zo in 2016, en dat zal in 2017 niet anders zijn. De auteurs zien de sterke opkomst van private equity in M&A-deals zich doorzetten, alsmede de toetreding van buitenlandse partijen toenemen.

Politieke inmenging
Ondanks de rijkgevulde M&A-pijplijn brengen economische en politieke ontwikkelingen in en buiten Nederland onzekerheden met zich mee. Onder meer de onzekerheid rond de uitkomst van de Nederlandse verkiezingen op 15 maart houdt de M&A-markt in haar greep.

Op de achtergrond speelt ook de politieke inmenging in de Nederlandse M&A-wereld mee. Ingegaan wordt op het wetsvoorstel van minister Kamp van Economische Zaken om Nederlandse telecombedrijven als KPN te beschermen in het nationaal belang en wat voor reacties deze maatregel teweeg brengt. 

Lees hier het hoofdstuk over Nederland in de analyse van Houthoff Buruma

Houthoff Buruma is 6 september gastheer van het M&A Zomerforum I IPO's: One year after. Markeer deze dag met opvallende kleur in uw agenda, want op dit event komen de vorig jaar naar de beurs gebrachte ondernemingen uitgebreid aan bod. 

Gerelateerde artikelen