Macintosh officieel failliet verklaard

Vrijwel alle afzonderlijke ketens van winkelbedrijf Macintosh zijn nu officieel failliet. De rechtbank in Maastricht sprak dinsdag het faillissement uit over Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en Steve Madden. Ook voor de organisatie achter de website en de Hoogenbosch Retail Group is het doek gevallen.
Het moederbedrijf van de schoenenketens zelf werd vorige week al failliet verklaard. De bewindvoerders probeerden afgelopen dagen om kopers te vinden voor de formules van het bedrijf. Maar geen enkele partij hapte toe, waarna besloten werd om ook voor de ketens een aanvraag tot faillissement in te dienen.
Het omvallen van Macintosh betekent dat ruwweg 5000 medewerkers op straat komen te staan. ,,Het ziet er niet best uit. Dit is niet positief”, reageerde vakbondsbestuurder Kitty Huntjens van CNV. Ze vreest dat er geen kopers voor de ketens als geheel meer worden gevonden. Volgens haar moet nu eerder worden gedacht aan overnames van losse filialen.
Macintosh telt meer dan vijfhonderd winkels in de Benelux. Alleen voor zijn Belgische keten Brantano is nog geen aanvraag tot faillissement of surseance ingediend. Alle winkels en de webshops blijven voorlopig open. De bewindvoerders zeggen nog in gesprek te zijn met diverse overnamekandidaten. Daarbij worden volgens hen alle scenario’s onderzocht, inclusief een verkoop van delen van het retailbedrijf.
 
(ANP)
 
Gerelateerde artikelen