M&A-adviseurs leiden overname tankvervoerder Van der Lee in goede banen

Op 17 januari werd de acquisitie van transportbedrijf Van der Lee door het Belgische Vervaeke, een grote tanktransporteur binnen de chemische- en petroleumsector, afgerond. De overnamesom is niet naar buiten gebracht.

Met meer dan 50 miljoen euro omzet, 400 medewerkers en 6 vestigingen, waaronder ook in België en Duitsland, vormt Van der Lee een omvangrijke logistieke dienstverlener in gevaarlijke goederen. Dankzij de overname breidt Vervaeke zijn werkterrein en dienstenaanbod uit en wordt het één van de belangrijkste tankvervoerders van West-Europa.

De combinatie is samen goed voor 110 miljoen euro omzet, een vloot van 700 trekkers, meer dan 1.000 tankopleggers en een team van 900 medewerkers. “De samenvoeging van beide familiebedrijven stelt mij gerust. Op deze manier kunnen we onze internationale logistieke dienstverlening in de toekomst optimaal voortzetten”, zegt Frans Van der Lee, Managing Director van de Delftse onderneming, over de strategische acquisitie. 

Betrokken adviseurs
Verkoper Van der Lee ontving M&A-advies van Yes Corporate Finance onder leiding van Arjan Boonekamp. Namens accountancykantoor Grant Thornton deden Wilfred van der Lee en zijn team het werk rondom Transaction Support. Het juridische advies was afkomstig van Buren en Envir Advocaten. De Belgen deden het met dit transactieteam

(Foto: Van der Lee)

Gerelateerde artikelen