M&A Forum The City: Hoofdeconoom ING en BC Partners over attractiviteit BV Nederland

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:46
Nederlandse overnamemachines worden in een globaliserende wereld vaker zelf prooi. Wat zijn de afwegingen die je moet maken? De M&A Community brengt experts en dealmakers in Londen bij elkaar en kijkt vooruit naar de kansen en bedreigingen bij buitenlandse overnames.

De Brexit heeft het diepe wantrouwen van de burger in het huidige economische en politieke stelsel bevestigd. Volgen andere EU-landen het Verenigd Koninkrijk in haar opgeleefde Splendid Isolation? En welke rol spelen Europese bedrijven daarin? Daarnaast belooft Brussel met extra maatregelen te komen tegen ongewilde overnames. Vergrendelen we de poort naar Europa of laten we de vrije markt zijn werk doen?

Het M&A Forum The City maakt ruim een jaar na de Brexit de balans op en dat doen we met een mooi programma. Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING, zal ingaan op de huidige stand van zaken in Europa rondom de fusie- en overname-activiteiten. Zij zal met verrassende inzichten voor de dag komen.

Daarnaast deelt Benjamin Dupuy, partner bij BC Partners, graag zijn kennis en ervaring over de attractiviteit van de BV Nederland. Zo kocht hij twee jaar geleden namens BC Partners, het op een na grootste private-equityfonds in Londen, Dümmen Orange van H2 Equity Partners en de familie Dümmen voor 500 miljoen euro. BC Partners legde een multiple van elf maal ebitda neer voor de bloemenveredelaar. 

De paneldiscussie over het al dan niet beschermen van bedrijven wordt geleid door Marc Monasch, Managing Director bij Kingstree Group

Het programma
17:30: Welkom
18:00: Panel discussie
19:00: M&A Cafe
21:00: Einde

 

Gerelateerde artikelen