M&A jaagt omzet van Deloitte UK aan

Bonus van een miljoen per partner in het aangezicht van een recessie.

De Britse partners van Deloitte verdienden dit boekjaar gemiddeld meer dan een miljoen pond (1.058.000) per persoon aan de 627 partners. Dit vooral dankzij de bloeiende M&A-activiteiten van het accountants- annex advieskantoor. De fee is 8.000 pond meer dan het vorige jaar. 

Deloitte boekte 21 procent meer winst uit een omzetstijging van tien procent. Maar het komende jaar gaat een stuk zwaarder worden, zo waarschuwde Richard Houston, CEO van Deloitte UK. Voor het eerst in de recente geschiedenis wordt de Britse markt geconfronteerd met hoge inflatie en stijgende rentetarieven en kosten. Eerder waarschuwde ook Kevin Ellis, de CEO van PwC UK, voor hetzelfde gevaar.

De adviespoot groeide met elf procent tot een omzet van 3,6 miljard. Volgens Deloitte heeft de adviestak geprofiteerd van de opleving van bedrijfsinvesteringen na de pandemie en de inspanningen van bedrijven het hoofd te bieden aan ESG-vraagtukken en cybersecurity. De accountancy in Engeland steeg met negen procent tot 723 miljoen pond.

Ondanks de goede resultaten lijdt Deloitte onder de krapte op de arbeidsmarkt. De loonsom steeg met 400 miljoen pond. De jaarlijkse salarisverhogingen werden met drie maanden vervroegd.
 

Gerelateerde artikelen