M&A Community arriveert in booming Londen tussen de hijskranen voor het event M&A Forum The City

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:18
De M&A Community is vanochtend aangekomen bij Rothschild in Londen, een stad waar op dit moment veel hijskranen drukdoende nieuwe vastgoedobjecten uit de grond stampen. Bij het M&A Forum in The City spreken onder meer Nigel Himsworth (Head of Equity Advisory, Rothschild) Hein Ploegmakers (Partner, Gilde) en Eric Hageman (CFO, Telecity).

Ieder jaar organiseert M&A Community een M&A Forum in Londen. Rothschild Financial Advisory is deze keer de host. Meer dan 140 investeerders, M&A advocaten en zakenbankiers hebben zich dit jaar aangemeld voor het forum dat dit jaar als thema heeft: ‘Financing through the cycle.’

Vanochtend arriveerde de delegatie van de M&A Community op London City Airport. De Docklands Light Railway bracht hen naar het kantoor van Rothschild. (zie foto: uitzicht uit het kantoor)

In Londen wordt weer flink gebouwd. Wie uit het raam tuurt, ziet veel hijskranen en in de stijger staande bouwconstructies. Bloomberg schrijft dat er in de zes maanden voorafgaand aan maart 31 nieuwe bouwprojecten zijn gestart in Britse hoofdstad. Dat is het op een na hoogste aantal in twintig jaar tijd en tekent het economisch optimisme.

Tijdens de financiële crisis in 2008 en de eurocrisis rond 2011 lag vastgoed-ontwikkeling grotendeels stil in Londen. Maar inmiddels bouwen bedrijven weer ijverig nieuwe meters om mee te kunnen liften op de golf van stijgende huurprijzen. Volgens veel lijstjes is Londen de duurste stad ter wereld op het gebied van vastgoed.

Drukte en optimisme zijn ook twee kernwoorden in de Europese fusie- en overnamemarkt. In de afgelopen achttien maanden zijn de standen van de schuld- en kapitaalmarkten in Europa erg gunstig gesteld voor deals, overnames en transacties. Dat is een van de thema’s waar het panel het vanavond over gaat hebben.  

— 

Programma

17.45 Welcome by M&A Community and Rothschild

18.00 Panel discussion: ‘Financing through the cycle; navigating the evolving landscape’

19.00 M&A Café / Networking drinks

21.00 End 

Panel: 

-Niek Biegman – Partner, De Brauw Blackstone Westbroek

-Jan Willem de Boer – Partner, Linklaters

-Bart Borms – CFO, Vemedia Consumer Health

-Eric Hageman – CFO, Telecity

-Nigel Himsworth – Head of Equity Advisory, Rothschild

-Thomas McCaughey – Managing Director, ING Leveraged Finance

-Andrew McCullagh – Head of Origination, Hayfin

-Hein Ploegmakers – Partner, Gilde Buy-out Partners

-Christian Savvides – European Head of Debt Advisory, Rothschild 

 —

Kijk hier welke events er dit jaar nog meer zijn.

See you tonight,

Gerelateerde artikelen