Wouter van de Bunt Head of Advisory in raad van bestuur KPMG

Dealmaker Wouter van de Bunt van KPMG is benoemd als Head of Advisory in de raad van bestuur (RvB) van KPMG. Han van Delden treedt toe als als Chief Operating Officer. De benoemingen zijn onderdeel van de maatregelen die door Jurgen van Breukelen, Bestuursvoorzitter KPMG, begin april werden aangekondigd.
De huidige RvB bestaat nu uit Jurgen van Breukelen als bestuursvoorzitter, Martine Frijlink als Head of Quality, Risk Management & HR en Marc Hogeboom als Head of Audit. Een belangrijk  onderdeel van de maatregelen van is het toevoegen van externe expertise aan KPMG om daarmee de governance verder te versterken.  
 
Jan Hommen treedt per 1 mei aan als Speciaal Adviseur voor een periode van minimaal 1 jaar. Hommen zal KPMG adviseren over de governance, de inrichting, samenstelling en werking van de Raad van Commissarissen en de Commissie Publiek Belang.
 
Jaap de Keijzer wordt per 1 mei aangetrokken als Chief Legal Officer  voor de periode van maximaal één jaar. De Keijzer wordt hiervoor door zijn huidige kantoor De Brauw Blackstone Westbroek voor de helft van zijn tijd beschikbaar gesteld. Hij krijgt het komende jaar de leiding over de vernieuwing en versterking van de juridische afdeling van KPMG en zal de Raad van Bestuur (RvB) ondersteunen om de veranderingen die vandaag zijn aangekondigd te waarborgen.
 
Naast de benoemingen kondigde Van Breukelen een aantal structurele veranderingen aan, waaronder de ombouw van de huidige Raad van Commissarissen (RvC), die uit interne partners bestaat, naar een RvC met een extern zwaartepunt. KPMG verwacht deze toezichthouders in de komende maanden te benoemen. In de RvC zal onder andere de Commissie Publiek Belang worden opgenomen. Deze commissie moet toezien op de governance, transparantie en controlekwaliteit van de organisatie.
 
Jan Hommen: "Onze samenleving en het bedrijfsleven zijn gebaat bij een sterk en goed functionerend KPMG. Ik zie er naar uit om me daarvoor, samen met de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen, te kunnen inzetten".
 
Van Breukelen: "Het roer moet om en het is ons menens. De veranderingen die we vandaag aankondigen zijn een belangrijke stap richting een nieuw, sterker en beter KPMG. We beginnen door onze topstructuur open te stellen voor externe inbreng. Ik ben erg blij dat we Jan Hommen en Jaap de Keijzer bereid hebben gevonden om ons met hun ongeëvenaarde bestuurlijke en professionele kwaliteit daarbij te helpen. Hun deskundigheid en ervaring vormt een belangrijke steun voor de missie van ons bestuur om van KPMG weer dé standaard te maken als het gaat om kwaliteit, integriteit en ethiek."
 
Gerelateerde artikelen