Lucas Bols kondigt nieuwe dochter aan

Drankfabrikant zweert bij joint venture voor uitbreiding in Benelux.

Drankfabrikant Lucas Bols en Edrington breiden hun joint venture Maxxium Nederland uit naar België en Luxemburg. Hiertoe richten zij Maxxium BeLux op, eveneens op basis van fifty-fifty eigendom. Deze nieuwe telg start op 1 oktober.

Maxxium BeLux past in het asset-light bedrijfsmodel van Lucas Bols omdat het zijn distributieplatform versterkt met beperkte extra financiële investeringen die nodig zijn en het bedrijf in staat zal stellen om met één enkele distributeuroplossing aan de eisen van belangrijke klanten in de Benelux te voldoen.

Dit weerspiegelt recente consolidatieontwikkelingen in de Benelux in de markt, zoals blijkt uit een toenemende aanwezigheid van Nederlandse retailers en zelfbedieningsklanten in België.

De commerciële operatie van Maxxium BeLux zal worden gevestigd in Brussel, met centrale backoffice-ondersteuning van Maxxium Nederland in Amsterdam. 

Het Maxxium BeLux-bedrijf zal op 1 oktober 2021 van start gaan, in eerste instantie met de Lucas Bols-merkenportfolio die in de laatste fase zit van de overdracht van zijn huidige distributeur Rémy Cointreau. 

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen