Loyens & Loeff en Stibbe helpen Ferrari met zijn beursgang

Ferrari gaat een deel van zijn aandelen noteren aan de Amerikaanse beurs NYSE. Dat doet het high class autosportmerk via een Nederlandse entiteit genaamd Ferrari N.V. Het advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseert de Italianen bij hun beursgang. Daarnaast helpt Stibbe underwriter UBS.

De aanvraag is al ingediend bij de Amerikaanse beursautoriteit. Sergio Marchionne, de CEO van Fiat Chrysler, het moederbedrijf van het iconische automerk, denkt dat Ferrari "minstens" 10 miljard euro waard is. Dat schrijft het doorgaans goed ingevoerde persbureau Reuters.

In de verklaring van Ferrari staat dat er nog niks bekend is over de prijs van het aandeel of het totale bedrag dat wordt beoogd om op te halen. Wel staat er in dat het deel van Ferrari dat naar de beurs gaat, waarschijnlijk niet boven de 10% van het totaal aan uitstaande aandelen uitkomt.

Het Nederlandse kantoor Loyens & Loeff begeleidt de deal juridisch. Dat komt doordat de entiteit waar Ferrari onder valt, Ferrari N.V., een Nederlandse vennootschap is. UBS, BofA/Merrill Lynch en Banco Santander treden op als Joint Bookrunners, waarbij UBS ook de Global Coordinator is. Het Amsterdamse kantoor Stibbe staat UBS bij met juridisch advies. 

Reuters meldt dat het opgehaalde bedrag zal worden gebruikt voor een investeringsplan van in totaal bijna 50 miljard euro in het luxe automobielenbedrijf. Ergens in oktober zal de notering plaats hebben. 

 

Gerelateerde artikelen