Loyens & Loeff haalt Fiat en Renault naar Nederland voor 33 miljard

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:19
Advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseert bij de fusie-onderhandelingen tussen Fiat-Chrysler en Renault ter waarde van 32,6 miljard euro.

Fiat-Chrysler (Fiat) en Renault zien Nederland als gedroomde vestigingsplaats voor hun hoofdkwartier. De miljardendeal levert het derde grootste autobedrijf – na Volkswagen en Toyota. 

Peter Corten Loyens & Loeff fusie Fiat Chrysler Renault
Loyens & Loeff adviseert de Italiaanse Amerikanen bij de fusie-onderhandelingen met de Fransen. Het team staat onder leiding van partner Peter Corten (foto rechts). Hij werkt samen met partners Ruud van Bork en Patrick van Oppen en associates Wouter Kros, Jelmer Kalisvaart, Michel van Agt, Rik Walschot en Bert van der Poel.

Het Nederlandse advocatenkantoor is al jaren actief als adviseur van Fiat. Het Italiaanse concern is na de overname van Chrysler in 2014 verpakt in een Nederlandse vennootschap. Loyens & Loeff adviseerde ook bij de verzelfstandiging van Ferrari in 2016.

Goldman Sachs, NautaDutilh en Sullivan & Cromwell

Een deal van 33 miljard doet Loyens & Loeff niet alleen. Goldman Sachs, d’Angelin & Co en Nomura zijn betrokken als financieel adviseurs van Fiat, Sullivan & Cromwell en Darrois Villey Maillot Brochier voorzien de Italianen van juridisch advies. Renault doet een beroep op Société Générale en Ardea Partners voor het financieel advies. Skadden trad op als Frans adviseur van Renault en NautaDutilh trad op als Nederlandse counsel van Renault. Het team van NautaDutilh bestaat uit Leo Groothuis en Stefan Wissing

(Bron foto boven artikel: Fiat.com) 

Gerelateerde artikelen