Loyens & Loeff gaf HEMA advies bij herstructering kapitaalstructuur

Op 19 oktober 2020 is de herstructurering van de kapitaalstructuur van de HEMA Groep afgerond.

De herstructurering bestond uit: een schuld voor equity swap, schuldafbouw en een nieuwe financieringsfaciliteit van 42 miljoen euro. De herstructurering komt tegemoet aan de financiële problemen waarmee de HEMA-groep werd geconfronteerd en biedt het stabiele platform dat nodig is om het nieuwe businessplan te implementeren.

De herstructurering werd geïmplementeerd door middel van een Britse regeling in combinatie met een uitwinning van pandrecht bij de rechtbank in Amsterdam. De Britse regeling werd op 19 augustus 2020 goedgekeurd en na een terechtzitting op 10 september 2020, werd de executieverkoop op 11 september 2020 goedgekeurd door de rechtbank van Amsterdam, wat resulteerde in een van de meest snelle en efficiënte handhaving van pandrecht in Nederland tot nu toe.

Loyens & Loeff trad op als Nederlandse en Luxemburgse raadsman van de ad-hoc groep van noteholders en stelde een team samen van experts op het gebied van herstructurering, rechtszaken, vennootschaps-, financiële en fiscale grote en complexe grensoverschrijdende herstructureringen. Deze teaminspanning werd geleid door de Nederlandse herstructurering partner Vincent Vroom, met senior associate Joris Dunki Jacobs en medewerkers Gief de Gruijter en Kim de Bruijn. 

Het Nederlandse team bestond verder uit procespartner Mijke Sinninghe Damsté met senior associate Bastiaan Kemp en compagnon Romy Menasalvas Garrones, corporate partners Roel Fluit en Freek Hilberdink met vennoten Gerda de Jong, Eline Viersen, Sadaf Elyaci en Marita Snoek en financiële partner Martijn Schoonewille met Jenna Athaulla en Ivar van der Mark

Het Luxemburgse team stond onder leiding van corporate partners Michael Scott en Frédéric Franckx met medewerkers Diogo Morgado Filipe en Madeleine Marques en belastingadviseur Charlotte Haarsma – Den Dekker

Gerelateerde artikelen