Loyens & Loeff, J.P. Morgan en Morgan Stanley maken Altice klaar voor acquisities

Altice past zijn bedrijfsstructuur aan. Volgens het in Amsterdam beursgenoteerde telecombedrijf schept de nieuwe structuur betere mogelijkheden om aandelen in te zetten voor overnames, zonder dat de controlerende stemrechten van de oprichters van het bedrijf in gevaar wordt gebracht.

J.P. Morgan en Morgan Stanley acteerden als financiële adviseurs van Altice, terwijl Loyens & Loeff en het Luxemburgse Luther Law Firm het bedrijf juridisch hulp boden. Altice is een internationaal telecombedrijf met het hoofdkantoor in Luxemburg en een beursnotering aan het Damrak. 

Nieuwe NV
Het huidige bedrijf fuseert met een nieuw te vormen Nederlandse onderneming en de aandelen worden gesplitst. Dat maakte het in Amsterdam genoteerde, internationaal actieve kabelbedrijf bekend. Het huidige Altice S.A. gaat op in de nieuw te vormen Altice N.V.

Daarbij ontvangen aandeelhouders in ruil voor elk aandeel dat ze nu bezitten drie gewone aandelen A, met één stemrecht per stuk, en één aandeel B, met 25 stemrechten. Alle bezittingen van Altice S.A. worden voorafgaand aan de fusie ondergebracht in een Luxemburgse holding.

Het voorstel moet nog met een tweederdemeerderheid worden aangenomen op een buitengewone aandeelhoudersvergadering, die in de eerste twee weken van augustus wordt gehouden. Altice heeft zich al verzekerd van aandeelhouders die samen een belang hebben van circa 64,6 procent.

Koersstijging
Altice ging eind januari 2014 naar de beurs. De enterprise value van de nieuwe onderneming wordt bijna 62 miljard euro en de equity value 32,5 miljard euro. Dat is volgens de firma zelf 557% meer dan het bedrag waarvoor het bedrijf anderhalf jaar geleden naar de beurs ging.

Deze week werd ook bekend dat Altice voor ongeveer 10 miljard euro de Franse kabelaar Bouygues Telecom wil overnemen. Dat komt neer op 15 maal de ebitda van Bouygues. De overnameprooi heeft tot nu toe het bod afgewezen, onder meer vanwege zorgen over de mededinging en de werkgelegenheid. 

Gerelateerde artikelen