Loyens & Loeff adviseert bij secondary buy out tussen Convent Capital en Nimbus

Private equity bedrijf Convent Capital koopt ijzergieterij Cirex van collega-investeerder Nimbus. Advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseert de investeringsmanagers van Nimbus bij de exit van 14 miljoen euro.
Investeringsmanager Maarten Meijnen is namen Convent Capital verantwoordelijk voor de nieuwe deelneming. Convent Capital is een jong private equity bedrijf gestart in 2011. Investeringsmanagers Maarten Meijnen en Dirk Hoorn investeren met beleggingen van onder andere zakenfamilie Kloosterboer en de Twentse ondernemers Frans Weghorst en Gerard ter Brugge.
De keuze voor Cirex is onder andere gebaseerd op duurzaamheidscriteria. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. De investeringsmanagers onderzoeken een nieuwe deelneming niet alleen op de financials maar ook op sociale en milieufactoren. Cirex recycled veel metalen die bij de sloop van auto’s beschikbaar komen. Ook kan het bedrijf goed gebruik maken van duurzaam opgewekte energie.
De Twentse gieterij Cirex was onderdeel van Hoogovens (nu Tata). Het staalconcern verkocht Cirex in 2000 aan Nimbus. Mede onder ht emanagement van Ed van Dijn en Gert Jan Hubers van Nimbus heeft de gieterij zich ontwikkeld tot een belangrijke toeleverancier van de auto-industrie. Het levert onder andere gietstukken voor BMW, Mercedes en Porsche.
De investeringsmanager van Nimbus krijgt advies van advocaten Harmen Holtrop en Wijnand Meijer van Loyens & Loeff. Inclusief de Cirex-deal staat het advocatenkantoor met 36 deals op de tweede plaats in de league table Legal Advisory gesorteerd naar aantal deals. Net onder De Brauw Blackstone Westbroek en boven Allen & Overy.
Gerelateerde artikelen