Londense W&I-expert Harry Blakelock komt naar M&A Forum op 20 april bij Lexence

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:27
De Londense M&A insurance specialist Harry Blakelock plaatst met zijn team ongeveer 80 W&I-verzekeringen per jaar. Speciaal voor het M&A Forum bij Lexence, dat als thema de W&I behandelt, vliegt hij over vanuit Londen om meer te vertellen over deze specifieke insurance die in Londen al zo is ingeburgerd maar in de polder nog niet.

Als het aan Lexence, partner van de M&A Community, ligt hebben we na het M&A Forum een antwoord op de vraag of W&I ook in Nederland zal aanslaan, net zoals in Groot-Brittannië, Amerika en helemaal in Australasie is gebeurd. Joost Kolkman (foto rechts) van Lexence trapt de avond af met een inleiding in W&I vanuit het juridische perspectief. Want W&I is bovenal een juridisch product, hoewel financieel gedreven. 
 
Niek Post, directeur bij insurance broker/advisor Kröller Boom, schakelde na het horen van de plannen voor het Forum – op verzoek van de M&A Community – ook gelijk zijn collega partner in. "Kröller Boom werkt als M&A insurance specialist exclusief samen met Lockton in London," aldus Post. "Harry Blakelock is Senior Vice President Transactional Risks, dé expert op het gebied van W&I-verzekeringen.” 
Presentatie van Harry Blakelock
Post haalde zijn collega Blakelock over om 20 april als tweede spreker naar Infinity – het hoofdkantoor van Lexence – af te reizen om meer achtergrond te geven over W&I. Na de juridische introductie van Houtman, gaat Blakelock de diepte in. Waarom is het internationaal wel populair? Hoe werkt de pricing? Hoe verloopt een W&I transactie in het deal proces? En hoe kijkt de man van The City naar de Nederlandse markt?
Het cv van de gastspreker; Blackelock heeft in het verleden bij Marsh New York & Londen gewerkt, een Londense M&A underwriter opgezet en is op dit moment ongeveer twee jaar in dienst bij Kröller Boom-partner Lockton Londen. Per jaar sluit hij met zijn 10-koppige M&A team ongeveer 80 W&I-polissen, waarvan afgelopen jaar 8 Nederlandse transacties via partner Kröller Boom.
Komende weken wordt ook bekend gemaakt wie er in het slotpanel zitten. 
 
Gerelateerde artikelen