Linklaters sluit alliantie met Webber Wentzel voor Afrikaanse deals

“Afrika is een belangrijke groeimarkt voor de grote Nederlandse ondernemingen en financiële instellingen”, zegt Martijn Koopal, managing partner van Linklaters in Amsterdam. Linklaters heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Zuid-Afrikaanse advocatenkantoor Webber Wentzel. Linklaters wil met de transactie haar rol als juridisch adviseur in Afrika versterken en wil meer betrokken zijn bij grote grensoverschrijdende transacties.
“Infrastructuur, telecom en energie maken er een snelle ontwikkeling door”, zegt Koopal. “De markt voor voedingsmiddelen en consumentengoederen expandeert. Met Webber Wentzel zullen wij een belangrijke rol spelen in het snelgroeiende aantal transacties tussen Afrika en de Europese landen en bij transacties tussen opkomende markten onderling.”
Linklaters en Webber Wentzel vormen vanaf 1 februari 2013 een ‘collaborative alliance’. Het Zuid-Afrikaanse kantoor is Linklaters’ exclusieve partner in Afrika en buiten het continent geldt het omgekeerde. De twee partners bieden hun klanten een volledig geïntegreerde dienstverlening over de grenzen heen, met één aanspreekpunt en teams die zijn samengesteld uit mensen van beide organisaties. Zij stemmen werkwijze en procedures af en delen kennis en ervaring.
In april 2012 sloot Linklaters een vergelijkbare samenwerking met het Australische kantoor Allens Arthur Robinson. Ook hier is sprake van een relatie gericht op een gezamenlijke dienstverlening. De alliantie in Afrika bestrijkt het hele continent, dankzij Webber Wentzel’s lidmaatschap van ALN, een samenwerkingsverband met partners in 12 Afrikaanse landen en activiteiten over het hele continent.
 
Gerelateerde artikelen