Linklaters, Loyens & Loeff en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren bij volledige verkoop Connexxion

Advocatenkantoren Loyens & Loeff en Linklaters adviseren het consortium van het Franse vervoersbedrijf Veolia Transdev en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) bij de overname van het resterende aandeel van 33 procent in Connexxion. Freshfields Bruckhaus Deringer adviseert de Staat der Nederlanden bij de verkoop van de laatste aandelen in Connexxion voor 137 miljoen euro. Met de deal komt Connexxion volledig in handen van het consortium.
Het consortium Transdev-BNG-Connexxion Holding krijgt advies van een team van Loyens & Loeff onder leiding van M&A partner Freek Jonkhart. Hij werkt samen met Hendrik Portengen en Rianna Dekkers. Jonkhart adviseerde in 2007 ook bij de eerste fase van de privatisering. Toen kocht het consortium Veolia Transdev 2/3 van de aandelen van Connexxion. 
Het team van Linklaters adviseert Veolia-Transdev op de deal. M&A partner Henk Arnold Sijnja geeft leiding aan het team dat onder andere bestaat uit Yevgeniya Chaplina en tax–partner Olaf Kroon.
Ook Freshfields Bruckhaus Deringer adviseerde in 2007 bij de deal. Toen was Robert ten Have de teamleider, nu is dat M&A partner Alexander Doorman. Hij werkt samen met Marlies de Wilde.
In 2006 heeft het kabinet, na overleg met de Tweede Kamer, besloten de aandelen van Connexxion te verkopen. In 2007 is 2/3 van de aandelen Connexxion verkocht aan Transdev BNG Connexxion Holding en is eveneens besloten om na vijf jaar het resterende 1/3 deel van de aandelen te verkopen. In oktober 2012 waren deze vijf jaar voorbij. De ministerie heeft toen het proces in gang gezet om de resterende aandelen aan Transdev BNG Connexxion Holding te verkopen. Dit is gebeurd door middel van de uitoefening van een putoptie. Dit verkoopproces is op 31 januari afgerond.
 
Gerelateerde artikelen