Linklaters, Allen & Overy en ING adviseren bij openbaar bod op USG People van het Japanse Recruit

Advocatenkantoor Linklaters assisteert onder leiding van Jan Willem de Boer Recruit Holdings, een uitzendbureau uit Tokio, bij zijn openbare bod van 1,61 miljard euro op het in Amsterdam genoteerde USG People. Zakenbank Nomura helpt de Japanse bieder op financieel gebied. USG wordt juridisch geadviseerd door Allen & Overy en financieel door Bank of America Merrill Lynch. ING Bank staat de raad van commissarissen bij en Hill+Knowlton Strategies begeleidt de communicatie rondom de deal.

Recruit is van plan de overname volledig in cash te betalen. Dat melden beide partijen in een persbericht. Het bedrag komt neer op een premie van 31% op de laatste slotkoers van USG, namelijk 13,40 euro. Berekend naar de gemiddelde koers van de afgelopen twaalf maanden, is de premie 42%.

Er wordt dus 17,50 per aandeel betaald door Recruit. Dat geeft USG een equity value van 1,42 miljard en een ondernemingswaarde van 1,61 miljard euro. 

De raad van bestuur en raad van commissarissen van de Nederlandse detacheerder staan unaniem achter de overname van hun bedrijf. Ook Alex Mulder, de oprichter en meerderheidsaandeelhouder met een belang van 19,8%, heeft zijn zegen gegeven aan de deal.

Recruit werd in oktober 2014 een beursgenoteerd bedrijf en heeft zichzelf als doel gesteld om pro-actief via fusie en overnames ’s werelds grootste uitzendbureau te worden.  

De voltooiing van de transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2016 plaatsvinden. Hill+Knowlton Strategies begeleidt de communicatie rondom het openbare bod. 

"De visie van Recruit voor de middellange termijn is om rond 2020 wereldleider te zijn op het gebied van human resources op basis van aantal vervulde vacatures," zegt Masumi Minegishi, de CEO van Recruit. "Om dit te realiseren, streven wij groei van onze bedrijfsplatformen na, zowel in Japan als in andere landen en zowel autonoom als door middel van acquisities."

 

Gerelateerde artikelen