Linklaters adviseert bij defensieve overname door Dow Chemical

Advocatenkantoor Linklaters adviseert Dow Benelux, een dochteronderneming van Dow Chemical, bij de overname van VSL Terneuzen en de onmiddellijke doorverkoop aan Ravago. De overname is een defensieve zet van Dow Chemical. Met de deal doorkruist Dow Chemical de overnameplannen van de eerste potentiƫle koper Katoen Natie.
M&A partner Jan Willem de Boer geeft leiding aan het team van Linklaters. Hij werkt samen met Jurgen Leutscher, Gijs Smit, Frederique Shekel. Vanuit de notariële praktijk van Linklaters zijn notaris Bart Jan Kuck, Machiel Galjaart en Esther van der Plaat betrokken.
Linklaters doet goede zaken in 2013. Het is kantoor adviseerde het eerste kwartaal bij vier deals, waaronder de miljardenovername van Robeco door Orix en de volledige verkoop van Connexxion aan Transdev. 
Eind 2012 kondigde VSL aan dat VSL Terneuzen, een terminal voor de behandeling van petrochemische producten (zie afbeelding), zou worden verkocht aan Katoen Natie. Hierop heeft Dow Benelux haar eerste recht van koop uitgeoefend. Hierna is VSL Terneuzen direct doorverkocht aan Ravago, een Begische bedrijf actief in de distributie, recycling en productie van kunststofgranulaten. 
Omdat Dow Chemical de enige klant is van de Terneuzense vestiging van VSL bezat het bedrijf het recht om een overname tegen te houden. Dow Chemical heeft het recht uitgeoefend omdat het chemieconcern niet wil dat Katoen Natie een monopolie-positie krijgt. Dat zei Walter van het Hof, directeur public affairs bij Dow, eerder in gesprek met Omroep Zeeland.
De overnameprijzen van beide transacties zijn niet bekend gemaakt. 
 
Gerelateerde artikelen