Lexence, Jones Day en Boekel De Nerée adviseren deal Nederlands succesverhaal

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:13
Advocatenkantoor Lexence adviseert het Nederlands/Amerikaanse softwarebedrijf Mendix en aandeelhouder HENQ Invest bij de ophalen van 25 miljoen US dollar bij meerdere venture capital investeerders. Jones Day adviseert investeerder Prime Ventures. Boekel De Nerée en het Amerikaanse kantoor Nixon Peobody adviseren Battery Ventures.

Het team van Lexence staat onder leiding van partner Mathijs van Doormalen (foto rechts). Hij werkt onder anderen samen  met Jurriaan Heslinga. “Lexence adviseerde de ‘founding shareholders’ van Mendix in 2011 al toen Prime Ventures participeerde in Mendix”, zegt Van Doormalen. “Het transactieproces is destijds goed en naar tevredenheid van alle partijen gelopen. Desalniettemin is het natuurlijk erg mooi dat we weer zijn ingeschakeld om te adviseren bij deze nieuwe investeringsronde.”
Volgens de advocaat zit het tempo goed in de deal. “De tijdschema’s waren behoorlijk strak bij deze transactie. De advocaten en het contractenwerk begonnen pas in de week voor kerst en moesten rond de jaarwisseling zijn afgewikkeld. Gelet op de feestdagen en de internationale aspecten van de transactie, bracht dit een behoorlijke uitdaging met zich mee om de deadlines te halen. Door een zeer strak proces met diverse dagelijkse calls en een gecommitteerd team vanuit zowel de onderneming als de betrokken adviseurs is alles op tijd rond gekomen, waarbij bovendien iedereen de kerstdagen gelukkig gewoon thuis heeft kunnen vieren en de mobiel meestal uit kon blijven.”
Nederlands succesverhaal
Van Doormalen ziet een mooie toekomst voor zijn klant. “Mendix is een mooi Nederlands succesverhaal aan het worden van een aantal jonge ondernemers, waar we nog hele mooie dingen van zullen gaan horen.” Na de investering door Prime Ventures in 2011 heeft Mendix de oversteek naar de Verenigde Staten gemaakt en heeft het een kantoor geopend in Boston. Sindsdien is de onderneming hard gegroeid. Inmiddels heeft het bedrijf buiten de VS kantoren in Nederland, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. “De internationale opmars zal met deze nieuwe kapitaalinjectie door Battery Ventures en Prime alleen maar verder gaan toenemen”, denk de M&A advocaat.
Investeringsmanager Michael Brown van Battery Ventures krijgt advies van Casper Haket van Boekel. De partner werkt samen met Cars-Jan van Gool en Kirsten Backhausen. De US-counsel van Battery staat onder leiding van Christopher Keefe en Aram Seo. 
Advocaat Marcel van der Vorst van Jones Day adviseert met zijn team investeringsmanager Roel de Hoop van Prime Ventures.
Met het kapitaal van Battery Ventures, Prime Ventures en HENQ Invest wil Mendix het nieuwe applicatie platform verder ontwikkelen als een service. Mendix zal de nieuwe financiering gebruiken voor de verdere wereldwijde expansie, productontwikkeling en sales inspanningen, met als doelstelling het "agressief" opvoeren van haar marktaandeel. Honderden grote ondernemingen gebruiken het Mendix platform wereldwijd. Klanten zijn onder andere ABN Amro, Sprint, Dun & Bradstreet, Genzyme, KPN, Liberty Mutual, LV =, Roche en TNT.
 
Gerelateerde artikelen