Lexence adviseert Waterland Private Equity bij eerste overname 2014

Advocatenkantoor Lexence adviseert Waterland Private Equity bij de overname van een meerderheidsbelang in het Utrechtse softwarebedrijf Quinity. Het is de eerste overname die Waterland dit jaar bekend maakt. De overname biedt synergiekansen voor de portfoliobedrijven van Waterland.
De overname wordt aangestuurd door senior investment manager Wouter Roduner van Waterland. Hij werkt sinds 2008 bij Waterland. Daarvoor was hij oprichter van internetplatform Hubbels en werkte hij als M&A adviseur bij ABN AMRO.
Roduner krijgt advies van M&A partner Luc Habets van Lexence. Habets werkt samen met Charles Destrée, Jurjen Mos, Annick Bredero, Jitske Overboom en Nicky Spaan. 
Het team van Habets adviseerde Waterland Private Equity eerder bij onder andere de overname van Didix, een Nederlandse uitgever van cadeaukaarten. Zowel Quinity als Didix zijn binnen de landsgrenzen sterk gegroeid en zoeken in Waterland een partner om internationale groei te realiseren.
 
Kennis, synergie  en internationale expansie na overname
De nieuwste investering van Waterland biedt een web-based, geïntegreerd polis- en schadeadministratie systeem voor verzekeraars. Het bedrijf belooft verzekeraars omzetverhoging, kostenverlaging en meer nieuwe en loyale klanten door de inzet van flexibele front-, mid- en backoffice software. Nu is Quinity vooral actief in Nederland, maar het heeft als doelstelling één van de leidende spelers van Europa te worden. 
 
Waterland chairman Rob Thielen ziet mooie groeikansen voor Quinity. “Wij geloven in de potentie van Quinity vanwege het uitstekende softwareplatform, de hoge klanttevredenheid en het sterke implementatie track record. We kijken ernaar uit om het management van Quinity te ondersteunen in haar ambities een leidende Europese speler te worden.”
Ralf Timmer, de CEO van Quinity, ziet kansen in de portfolio van Waterland. “Met behulp van de ervaring met internationalisatie, het netwerk en de financiële slagkracht van Waterland beogen wij versneld onze positie te verwerven op de Europese markt. Daarnaast krijgt Quinity toegang tot waardevolle kennis op het levendomein middels samenwerking met Actuera – ook een Waterland participatie.”
Na de overname zullen twee van de oprichters en directeuren het bedrijf blijven leiden, Ralf Timmer als CEO en Jan van Reenen als CTO. Patrick van Driel verlaat Quinity. Robert Guitink blijft voorlopig betrokken bij de ontwikkeling van QIS.
Gerelateerde artikelen