Leo Groothuis, genomineerd Best Lawyer: “Trots op Nederlandse corporate governance”

M&A Community interviewt alle genomineerde M&A-advocaten van 2015. Hoe is dit jaar voor hen verlopen? En wat verwachten zij voor volgend jaar? In dit bulletin spreken wij met Leo Groothuis. "Bij NautaDutilh zijn wij ervan overtuigd dat corporate governance een belangrijk Nederlands export product is geworden en daar ben ik best trots op."
Wie: Leo Groothuis,  advocaat corporate/M&A
Waar: Nautadutilh
Wat: Genomineerd Best M&A Lawyer 2015
 
Groothuis heeft 2015 als een jaar beleefd waarin hij aan vele interessante zaken heeft gewerkt. "De verkoop door DOCDATA van haar e-commerce business aan Ingram Micro, de succesvolle bescherming van Mylan, de overname van TNT door FedEx en de transformatie van de e-commerce business van Casino in Cnova NV ter voorbereiding op een Amerikaanse IPO zijn allen voorbeelden van NautaDutilh’s innovatieve kracht in de transactie praktijk van het afgelopen jaar. Daarnaast denk ik ook aan de acquisities door ASR van Axent Verzekeringen (gekocht van Egeria) en de Boval groep (gekocht van Bencis).” 
Hij noemt het bijzonder dat "een toenemend aantal M&A deals werd gegenereerd door internationale organisaties die hun ‘corporate seat’ in Nederland zetelen. Denk bijvoorbeeld aan Mylan die wij hebben bijgestaan. De afgelopen jaren is Nederland het Delaware van Europa geworden. Bij NautaDutilh zijn wij ervan overtuigd dat corporate governance een belangrijk Nederlands export product is geworden en daar ben ik best trots op." 
 
Groothuis kijkt tevreden terug op de  afgelopen periode."De thuismarkt floreert, de Nederlandse markt is heel actief. Sinds 2007 zagen we niet eerder zoveel deals. De wereldwijde economie is gegroeid en in Nederland heerst een gunstig investeringsklimaat. Internationale transacties komen met name vanuit de VS en in toenemende mate ook vanuit China. Naast de meer traditionele retail en food sectoren zitten Life sciences en high tech enorm in de lift. Maar ook de financiële sector wil ik noemen. Dat blijft een belangrijke sector voor Nederland met volop ontwikkelingen, vooral bij verzekeraars."
Ook over 2016 is de advocaat positief gestemd. "Over het algemeen ziet de situatie er voor de M&A markt heel goed uit. Ik vind dat de uitgangspunten sinds jaren niet zo goed zijn geweest. Mijn advies aan cliënten is zorgen goed gepositioneerd te zijn om te profiteren van de economische groei en toenemend consumentenvertrouwen dit en volgend jaar. Zonder twijfel wordt 2016 opnieuw een topjaar!” 
 
 
Gerelateerde artikelen