Legio bedrijven willen het failliete Fixers overnemen

Coronaschulden hebben het ambitieuze bedrijf de das omgedaan.

Bedrijven staan in de rij voor het failliete reparatiebedrijf Fixers. Volgens de curator zouden er vijftien tot twintig gegadigden zich hebben gemeld voor een overname. Dit heeft de curator gemeld aan RTL. Oorspronkelijke aandeelhouders zoals Michiel Mol zouden geen interesse hebben.

Fixers telde in hoogtijdagen dertien vestigingen. Het bedrijf richtte zich op reparaties in Nederland van allerlei merken. Ook opgeknapte tweedehands toestellen werden verkocht. Uitbreiding tot 35 vestigingen en een notering aan de NPEX stonden op de rol. De curator vermoedt dat de beursgang financiële gaten had moeten dichten.

In 2020 en 2021 leed Fixers in totaal 2,6 miljoen euro verlies, meldt RTL. In de eerste negen maanden van vorig jaar bedroeg het verlies bijna één miljoen euro, op een omzet van 2,2 miljoen. Er kleefden ook allerhande schulden uit de coronatijd aan het bedrijf, waaronder 48.000 aan onterecht ontvangen loonsteun en ruim een miljoen euro aan uitgestelde belastingschuld. Verder zou er nog een onbetaalde rekening van ruim een kwart miljoen euro van een reclamebureau liggen.

Gerelateerde artikelen