Leeg beursfonds Inverko heeft meer tijd nodig

Het lege beursfonds Inverko heeft meer tijd nodig om zijn eerder aangekondigde buitengewone aandeelhoudersvergadering voor te bereiden dan verwacht. Het voormalige recyclingsbedrijf zal aandeelhouders daarom niet al op 20 september laten verzamelen.
Het gaat volgens Inverko om een "kort uitstel".
Inverko maakte eind vorige week bekend dat twee grootaandeelhouders een meerderheidsbelang willen nemen in het nu lege beursfonds, om op zoek te gaan naar nieuwe activiteiten. Daarvoor is een crediteurenakkoord nodig, dat de schuldenlast van de onderneming met circa 3,3 miljoen euro verlaagd.
De doorgang van de aandeelhoudersvergadering hangt af van dat crediteurenakkoord. De crediteurenvergadering waarbij over dat akkoord wordt gesproken vindt op 19 augustus plaats.
Inverko kreeg in mei uitstel van betaling en maakte in juni bekend dat de laatste nog actieve dochterondernemingen worden verkocht. Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering wordt goedkeuring gevraagd voor die transactie.
Aan aandeelhouders wordt ook gevraagd in te stemmen met een emissie aan Kuikens BV en MountainShield Capital Fund, die dan respectievelijk 45 en 35 procent van de totale aandelen in handen krijgen. Tijdens de vergadering zal de huidige bestuursvoorzitter Henk Alssema aftreden. Hij wordt opgevolgd door Selwyn Duijvesteijn, de eigenaar van MountainShield.
 
Gerelateerde artikelen