LeasePlan werkt aan mogelijke beursgang

De eigenaren van LeasePlan, waaronder pensioenuitvoerder PGGM en andere institutionele beleggers, bekijken de mogelijkheden voor een verkoop of beursgang van het autoleasebedrijf. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op gezag van ingewijden. 

Het onderzoek zou zich nog in een vroeg stadium bevinden. Het management en de aandeelhouders van LeasePlan zouden in gesprek zijn met adviseurs over de potentiële opbrengst van een verkoop of beursgang. Of het zover komt is evenwel allerminst zeker. De huidige eigenaren namen LeasePlan in 2015 voor 3,7 miljard euro over van onder meer Volkswagen.

De Franse bank Société Générale kondigde onlangs een beursgang aan voor zijn autoleasetak ALD. Volgens de bronnen waarop Bloomberg zich baseert, zou de belangstelling bij beleggers voor dat bedrijf weleens mede kunnen bepalen of LeasePlan voor dezelfde route kiest.

LeasePlan was afgelopen jaren een actieve speler op de overnamemarkt. In 2016 verkocht het TravelCard aan FleetCor.  Het jaar daarvoor was het bedrijf zelf de overnametarget. Een consortium van institutionele investeerders onder leiding van pensioenfonds PGGM kocht LeasePlan van Volkswagen en Fleet Investments.

Bij deze overname door PGGM kreeg het kopersconsortium advies van ING, Goldman Sachs, J.P.Morgan en advocatenkantoren Linklaters, Freshfields Bruckhaus Deringer, De Brauw Blackstone Westbroek, Simpson Thacher & Bartlett en A&L Goodbody. Leaseplan kreeg advies van ABN AMRO, Allen & Overy en Citigate First Financial en financiering van ING. De verkopers kregen advies van Rothschild en Loyens & Loeff. Dataroom services werden verleend door The Room.

Bron: ANP en MenA.nl

Gerelateerde artikelen