De big four pakken de topposities in League Tables Q3 voor due diligence firma’s

PwC behoudt de top spot voor dealwaarde. KPMG overtreft Deloitte qua dealvolume.

Het derde kwartaal van 2023 zag een lichte stijging in het aantal overnames. In onderstaande grafiek is te zien hoe dit kwartaal zich verhoudt met hetzelfde kwartaal de afgelopen zes jaar:

Qua dealvolume benadert het derde kwartaal dat van topjaar 2021, alleen de dealwaarde blijft sterk achter. De meest logische verklaring hiervoor is dat het aantal miljardendeals sterk is afgenomen door de geopolitieke onzekerheid en moeilijke kapitaalmarkten sinds 2022.

Top 3 – Deal Value: PwC, KPMG & Deloitte

De Big Four kantoren blijven het erg goed doen in het derde kwartaal. PwC pakt de top spot qua dealwaarde. Niet verwonderlijk, want het kantoor mocht de due diligence verzorgen voor o.a. Heineken bij de verkoop van Vrumona aan Royal Unibrew A/S en DIF Capital Partners bij de verkoop aan CVC.

KPMG (positie 2) verzorgde het dd-onderzoek voor Eriks en Lone Star in één van de grotere transacties van het afgelopen kwartaal. En Deloitte (positie 3) ging aan de slag voor Infracapital bij de acquisitie van twee chemische terminals van Vopak.

Martijn Visser, Director Transaction Services bij Mazars – goed voor de zesde plek – ziet dat het aantal transacties in de diverse deal teams (M&A, Transaction Services en M&A Tax) nog onverminderd hoog is. Hij verwacht dat dat nog wel zal aanhouden de komende tijd. “Dat geldt voor zowel nationale en internationale transacties.”

Top 3 – Deal Volume: KPMG, Deloitte & PwC

Als het gaat om dealvolume is KPMG heer en meester. In totaal was het kantoor al bij 77 deals betrokken dit jaar. Dat wordt lastig in te halen voor de overige due diligence specialisten. Deloitte komt het dichtste in de buurt met 64 transacties. KPMG eindigde de afgelopen jaren ook op 1 in deze categorie.

Lees ook: Na het derde kwartaal voeren deze advisory firms de League Tables aan

Gerelateerde artikelen