Leading dealmakers Rabobank naar PwC

Head of M&A Istvan Csejtei en managing director Niels Claeren van de Rabobank zijn overgestapt naar PwC. Met de overname van de twee topbankiers van de Rabobank wil accountant- en adviesbureau PwC de M&A praktijk verder laten groeien. Dat meldt de Telegraaf vrijdag.
PwC doet met deze overname een aanval op de top in Nederland.  Wereldwijd is PwC een grote speler in M&A en werken er tot 2000 fusie- en overnamespecialisten voor PwC. 
In het artikel in de Telegraaf constateert de accountant dat er steeds meer behoefte in de financiële wereld is aan adviseurs, die niet aan de achterkant ook nog eens belangen hebben bij bedrijfskredieten of andere financiële producten. Zeker nu banken moeilijker doen over het verstrekken van kredieten, komt de functie van adviseur extra onder druk te staan. Dit zou mede de opkomst verklaren van de praktijken van Leonardo & Co, Rothschild en Lazard. 
PwC wil de hele adviesketen rond een transactie gaan aanbieden: boekenonderzoek (due diligence), fiscaal advies en dus ook het beklinken van overnamen zelf.
Claeren werkte voor de Rabobank bij ABN AMRO en Barclays. Csejtei startte tien jaar geleden op de M&A-afdeling van ING en bouwde vijf jaar geleden aan de Croeselaan in Utrecht aan een sterke M&A-afdeling voor de Rabobank. Beide brengen een groot netwerk mee naar PwC. 
 
Gerelateerde artikelen