Lazard klaart klus voor ABN AMRO

ABN AMRO heeft de verkoop afgerond van zijn private-bankingactiviteiten in Aziƫ en het Midden-Oosten aan de LGT Group uit Liechtenstein voor 193 miljoen euro. Lazard, PwC en Clifford Chance adviseerden.

Dat meldde de bank zondag in een persbericht. Op 6 december 2016 had ABN AMRO met LGT overeenstemming bereikt over de verkoop. Zakenbank Lazard is voor ABN AMRO op zoek gegaan naar een koper. Een team van PwC onder leiding van Wilbert van den Heuvel heeft de transaction support verzorgd en Jeroen Thijssen geeft leiding aan het team van Clifford Chance voor de juridische aspecten van de deal.

Van Azië terug naar Europa
Met de deal verwacht ABN AMRO in het tweede kwartaal van 2017 een boekwinst te realiseren (na aftrek van voorzieningen en kosten) van tussen de 210 miljoen US dollar (193 miljoen euro) en 235 miljoen US dollar (215 miljoen euro) na belasting. Die opbrengst kan worden gebruikt om in de Europese activiteiten te investeren, want ABN AMRO blijft actief in private banking. Sterker nog, de bank ziet het als is een kernactiviteit, maar niet in Azië. De bank wil investeren in groei in Noordwest-Europa.

Gerelateerde artikelen