Lazard, HSBC, Goldman Sachs en De Brauw adviseren bij strijd om AkzoNobel

Zakenbanken Lazard en HSBC en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek staan recht tegenover Goldman Sachs in de strijd om AkzoNobel. Lazard, HSBC en De Brauw adviseren AkzoNobel, Goldman Sachs is ingehuurd door PPG.  

Na de eerste toenaderingspoging van PPG begin maart heeft AkzoNobel beide zakenbanken ingehuurd om de ‘strategische opties’ te verkennen als alternatief voor een overname door PPG. AkzoNobel heeft voor M&A-deals geen vaste financieel adviseur. Nu krijgt het advies van HSBC en Lazard, maar bij eerdere deals waren onder andere Deutsche Bank, Citigroup en Jefferies betrokken. Ook communicatieadviesbureau Hill + Knowlton Strategies is betrokken bij de transactie. 

De Brauw Blackstone Westbroek vaste adviseur AkzoNobel
De Brauw Blackstone Westbroek is bij de deal betrokken als juridisch adviseur van AkzoNobel. Geen verrassing, want bij de meeste deals van AkzoNobel in de M&A Database is De Brauw vermeld. Bijvoorbeeld de overname van een deel van BASF, een Spaanse joint venture en de verkoop van een divisie aan Sika. De ene keer staat het team onder leiding van Ton Schutte, de andere keer onder leiding van Dieter Wolff. De Brauw heeft nog niet bekend gemaakt wie nu in de lead is.

HSBC zat aan de andere kant van de onderhandelingstafel
Lazard is dit jaar druk op de Nederlandse M&A-markt. De zakenbank adviseert onder andere bij de fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel en de verkoop van Belgische acitiviteiten door Heijmans. HSBC heeft dit jaar nog geen Nederlandse deal bekend gemaakt. Wel adviseerde het in 2016 BASF bij de verkoop van activiteiten aan AkzoNobel en bij de beursgang van SIF Holding, een Nederlandse maker van fundamenten voor offshore windmolenparken.

Goldman Sachs is naast het advies aan PPG bij meerdere Nederlandse deals betrokken. Zo adviseert het verzekeraar Delta Lloyd bij de overname door NN Group en Qualcomm bij de overname van NXP

Lees ook:
Aandeelhouders AkzoNobel manen tot gesprek met jager PPG
PPG Industries in Nederland om zieltjes te winnen
AkzoNobel wijst ook tweede bod PPG af

Gerelateerde artikelen