Lazard, Goldman Sachs, JPMorgan, Allen & Overy, Stibbe en De Brauw adviseren bij overname D.E. Master Blenders

Zakenbanken Goldman Sachs, Lazard, JPMorgan, advocatenkantoren Allen & Overy, Stibbe en De Brauw Blackstone Westbroek en fiscaal adviseur PwC adviseren DE Master Blenders 1753 (DE) bij de mogelijke overname door een consortium onder leiding van Joh. A. Benckiser (JAB). De bieder krijgt financieel advies van Leonardo & Co, financiering wordt geregeld door onder andere de Rabobank, juridisch advies komt van Stibbe en Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, fiscaal advies van Ernst & Young en communicatieadvies van Hill+Knowlton.
Het team van Lazard bestaat uit Antonio Weiss, Wouter Han en Fokke Eijsink. Goldman Sachs wordt vertegenwoordigd door Gordon Dyal, Richard Govers en Willem Baars. Peter Kerckhoffs neemt de honneurs waar voor JP Morgan. 
Meervoudig M&A Awards winnaar Jan Louis Burggraaf geeft leiding aan het team van Allen & Overy. Hij werkt samen met Tim Stevens, Marianne Drijgers, Lucas Brabers, Olivier Valk, Peter Harwich en Kees Schillemans. Burggraaf was in 2012 ook betrokken bij de beursgang van het koffie- en theebedrijf. In februari van dit jaar is de advocaat benoemt tot commissaris bij D.E. Masterblenders. 
Het team van De Brauw Blackstone Westbroek bestaat uit Jan Willem Hoevers, Martin van Olffen en Gertjan Kuipers.
Remmert Laan en Sander Griffejoen verzorgen namens Leonardo & Co het financieel advies voor het kopersconsortium van JAB. Derk Lemstra en Bjorn van der Klip hadden de lead voor Stibbe in een team dat verder bestond uit Pieter Schutte, Frederik de Hosson, Jaap Willeumier, Michael Molenaars en Michael Rijnja. 
 
Het kopersconsortium en JAB krijgt ook M&A advies van de finanierende banken BDT & Company, Bank of America Merrill Lynch, Rabobank/Rothshild, Citigroup en Morgan Stanley. Het team van de Rabobank staat onder leiding van managing director Willem Boezen. Hij werkt samen met executive director Jeroen van den Heuvel, vice president Martijn Breuren analyst Jef Erends.

Communicatieadvies voor het kopersconsortium werd verzorgd door Hill + Knowlton Strategies; het team bestond uit Ingo Heijnen, Sabine Post – de Jong en Frans van der Grint. 

 
Consortiumleider Joh. A. Benckiser heeft via de beurs al een belang opgebouwd van vijftien procent in DE. Na de afsplitsing van de koffie- en theeactiviteiten van Sara Lee in 2012 verkreeg DE een notering aan de NYSE Euronext Amsterdam. Bij deze deal waren onder anderen ABN AMRO, Rabobank, De Brauw en Allen & Overy betrokken. 
 
Gerelateerde artikelen