Lazard en Stibbe dealmakers voor ING bij carve-out private equity bedrijf Parquest

Zakenbank Lazard en advocatenkantoren Stibbe en Herbert Smith adviseren ING bij de verkoop van de Franse private equityactiviteiten van Parcom aan LGT Capital Partners, Idinvest, Five Arrows en ING dochter Nationale Nederlanden (NN). De nieuwe investeerders krijgen juridisch advies van Reed Smith. Het nieuwe fonds Parquest krijgt 300 miljoen euro investeringskapitaal.
"Sinds de zomer van 2013 zijn wij betrokken bij de deal. Eerder hebben wij ING ook geadviseerd bij de carve-out van de Duitse private equity activiteiten van Parcom. Deze zijn zelfstandig verder gegaan onder de nieuwe naam DPE Deutsche Private Equity", zegt Björn van der Klip van Stibbe. Hij werkt bij de deal samen met collega’s Jeroen Smits, Pieter Schutte,  Michael Rijnja en Frederik de Hosson. "Parcom had een vrij complexe fondsenstructuur met Duitse, Nederlandse en Franse investeringsfondsen. Met deze deal zijn na de Duitse ook de Franse assets in een nieuw fonds ondergebracht met nieuwe investeerders en een zelfstandig management team." 
 
Het team van Stibbe is de lead counsel bij deze deal en de carve out. Het nieuwe Franse private equity fonds is gestructureerd volgens Frans recht. Bij het opzetten van deze structuur adviseert het Franse team van Clifford Chance het management team. Herbert Smith Freehills adviseert ING over de Franse aspecten van de transactie. De nieuwe investeerders in het fonds worden bijgestaan door Reed Smith. Lazard treedt op als financieel adviseur van ING.
 
150 miljoen euro
ING Parcom Private Equity, de Franse dochter van Parcom Capital, investeert in midmarket bedrijven sinds de oprichting in 2002. Het investeringskapitaal kwam volledig uit de kas van verzekeraar Nationale Nederlanden. Nu is NN één van de vier fondsbeleggers. Parquest Capital hanteert voor toekomstige investeringen de zelfde investeringsstrategie als voorheen. MKB bedrijven van dochterbedrijven die niet tot de core-business van een bedrijf behoren, bedrijfsopvolgingen en secondary buy-outs. De overnames zijn gewaardeerd tussen de 30 en 150 miljoen euro. 
Sinds 2002 heeft het Parquest Capital team 14 investeringen gerealiseerd in verschillende sectoren met daarbij 36 extra buy-and-build deals. Parquest zit onder andere in Safic-Alcan, Courtepaille, 5àSec, Materne,  Mont Blanc, Sogec marketing, Vivalto Santé en B & B Hotels.
Gerelateerde artikelen