‘Langere biedingstermijn op Alitalia’

Italiƫ verlengt de termijn waarop partijen een bod uit kunnen brengen op luchtvaartbedrijf Alitalia met een maand.

Dat schrijft Il Messaggero, zonder bronnen te noemen.

De stap zou volgens de krant volgen op de beslissing van Lufthansa om niet door te zetten met een bod. Het Italiaanse staatsspoorbedrijf Ferrovie dello Stato, dat namens de Italiaanse staat grootaandeelhouder van Alitalia is, gaat het proces nu mogelijk versnellen.

De krant La Stampa meldde eerder dat het Amerikaanse Delta Air Lines interesse heeft in een overeenkomst, wat ook de voorkeur zou hebben van de Italiaanse regering. Een deal met de Amerikanen zou zich vooral op trans-Atlantische vluchten richten.

Alitalia ging eerder bijna over de kop en werd daarna met noodgrepen in de lucht gehouden. De overheid wil dat buitenlandse partijen een belang kunnen nemen, maar niet meer dan 40 procent. Omdat ook easyJet een bod heeft gedaan, blijft de mogelijkheid open dat meerdere partijen zich inkopen bij Alitalia. Ook het Frans-Nederlandse Air France-KLM zou een minderheidsbelang willen nemen.

Air France-KLM had sinds 2008 al een belang in Alitalia. Dat verwaterde door aanhoudende financiële problemen bij de Italianen. Il Messaggero bracht vrijdag ook dat Alitalia afgelopen jaar de omzet heeft zien groeien met bijna 7 procent, tot meer dan 3 miljard euro. Het verlies nam af tot 154 miljoen euro. Het dagblad wees er daarbij op dat het voorlopige, nog niet gepubliceerde cijfers zijn.

(ANP)

Gerelateerde artikelen