La Place op straat, moeder Jumbo verkoopt nog niet

Aandeelhouders Jumbo en Vermaat Groep willen de keten laten groeien.

La Place gaat verder als een zelfstandige organisatie, meldt eigenaar Jumbo van de restaurantketen. De supermarktketen wil La Place onderbrengen in een gezamenlijke onderneming. Jumbo en cateraar Vermaat Groep moeten daarvan de aandeelhouders worden. Het hoofdkantoor gaat verhuizen naar een eigen kantoor centraal in het land.

La Place heeft volgens de supermarktketen ruim zeventig restaurants in binnen- en buitenland. Over een eventuele verkoop van het bedrijf is niets gezegd. De verzelfstandiging past volgens de supermarktketen bij zijn aangescherpte strategische koers. Ook biedt het La Place de ruimte om verder te groeien. De producten van La Place blijven wel verkrijgbaar bij Jumbo.

Al eerder kwamen de berichten door dat moeder Jumbo de restaurantketen op eigen benen wilde zetten. De verzelfstandiging is nog onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraden van Jumbo en Vermaat. De mededingingsautoriteit, de Autoriteit Consument & Markt (ACM), moet het besluit nog goedkeuren volgens de supermarktketen.

Jumbo meldde in het jaarverslag over 2023 zijn belang in de restaurantketen te hebben “heroverwogen”. Wat dat betekende, zei het bedrijf er niet bij. Jumbo kocht La Place in 2016 van V&D.

Gerelateerde artikelen