Kwart van aandeelhouders AkzoNobel wil gesprek met PPG

Een kwart van de aandeelhouders van AzkoNobel wil een gesprek met het Amerikaanse PPG Industries. Dit schreef Het Financieel Dagblad woensdag op basis van een enquĂȘte.

Deze enquête is uitgevoerd in opdracht van de Amerikaanse activistische aandeelhouder Elliott Advisors, dat een belang houdt van ruim drie procent in de maker van verf en lak.

De helft van de ruim 300 institutionele beleggers kreeg een verzoek om een vragenlijst in et vullen. Daar is de helft op ingegaan, en van die respons bleek "een overgrote meerderheid" van mening dat AkzoNobel met PPG moet gaan praten.

PPG deed in de voorbije weken tot twee keer toe een bod op de uitstaande aandelen van het Amsterdamse bedrijf. Beide keren wees AkzoNobel het bod resoluut af. Tot nog toe heeft er geen gesprek met PPG plaatsgehad, omdat AkzoNobel niet bereid bleek dit aan te gaan.

Op 19 april houdt AkzoNobel een beleggersdag, om een nieuwe strategie aan te kondigen en de financiële doelstellingen aan te scherpen. Bovendien wil het verf- en chemiebedrijf de tak Specialty Chemicals afstoten.

Door: ABM Financial News.

Lees ook:
AkzoNobel presenteert nieuwe strategie op 19 april
Lazard, HSBC, Goldman Sachs en De Brauw adviseren bij strijd om AkzoNobel
Minister Kamp en provincies willen top van PPG Industries niet ontvangen

Gerelateerde artikelen