KPN-raider wil Citigroup in Mexico overnemen

Mexicaanse beleggers moeten de plaatselijke vestiging van Citigroup overnemen. De president van het land heeft plaatselijke investeerders daartoe opgeroepen. De retailafdeling van de bank is deze week in de verkoop gedaan. Carlos Slim is een van de gegadigden na oproep Mexicaanse president.

Carlos Slim is in Nederland bekend als ondernemer die in 2013 KPN wilde overnemen. De poging liep op niets uit, maar de Mexicaan doet nog altijd van zich spreken. Ook nu Citigroup de retailactiviteiten staakt in Mexico.

Slim reageerde op de oproep van president Lopez Obrador aan Mexicaanse investeerders om de bankactiviteiten van Citigroup over te nemen. Hij verklaarde dat ook buitenlandse investeerders mogen bieden, maar benadrukte dat "we zouden willen dat deze bank Mexicaans wordt." De president zei dat buitenlandse aandeelhouders de neiging hebben om niet te herinvesteren in het land.

De Amerikaanse bank heeft momenteel de op een na grootste retaildeposito's in Mexico. Carlos Slim heeft concurrentie van andere Mexicaanse investeerders, zoals tycoon Ricardo Salinas en de ondernemer Javier Garza Calderon.

 

Gerelateerde artikelen