KPN Ventures maakt 3,8 miljoen euro vrij voor Sensara

KPN Ventures, het investeringsvehikel van telecombedrijf, heeft een bedrag van 3,8 miljoen euro geïnvesteerd in Sensara, een Rotterdamse ontwikkelaar van een slim alarmsysteem voor preventieve ouderenzorg.

Sensara werkt middels een systeem dat reageert op bewegingssensoren en genereert zelflerende software. Het systeem pikt belangrijke veranderingen in het dagelijkse activiteitenpatroon op bij senioren in een verzorgingshuis of zorginstelling. Zorgverleners en familieleden kunnen zo op de hoogte gesteld worden van ongebruikelijke situaties. 

Digitale initiatieven
De kapitaalinjectie van 3,8 miljoen euro past volgens KPN Ventures in de strategie om te investeren in digitale initiatieven op het gebied van zorg en intelligente systemen voor in huis.

KPN Ventures leidt de investeringsronde. Naast het investeringsfonds doen ook Van Herk Ventures en het management van Sensara mee. Het Rotterdamse bedrijf is oorspronkelijk een spin-off van onderzoeksinstituut TNO. De investering is door KPN zelfstandig uitgevoerd, onder leiding van directeur Herman Kienhuis

Divider
Onlangs investeerde KPN Ventures ook in Divider, een Nederlandse clouddienstverlener gespecialiseerd in het leveren van werkplekken. De M&A-redactie sprak met adviseur Roën Blom over deze deal. 

Gerelateerde artikelen