KPN Ventures investeert in Berlijnse healthcare-aanbieder

De investeringsmaatschappij van het Nederlandse telecombedrijf voert de investeringsronde aan in Personal Medsystems met 5 miljoen euro.

Naast KPN Ventures investeren ook het Chinees-Duitse High-Tech Fund en NRW.Bank in de Duitse aanbieder en ontwikkelaar van medische apparatuur. Bestaande investeerders in het bedrijf, Seventure Partners en High-Tech Gründer Fund, leggen ook in. 

Personal Medsystems heeft in samenwerking met cardiologen een dienst ontwikkeld die het mogelijk maakt voor artsen en patiënten om met een smartphone een volwaardige ECG (hartfilmpje) te maken om hartproblemen te controleren. KPN Ventures verklaart dat de investering goed past in de strategie om te investeren in digitale gezondheidszorginitiatieven en samenwerkingen aan te gaan om innovaties op dat gebied naar de Nederlandse markt te brengen.

Startup-investeringen
De investering in Personal Medsystems past in de kapitaalplannen voor startups. Vorig jaar werd het vermogen van KPN Ventures verdubbeld tot 70 miljoen euro. Een deel van dat kapitaal vond al eerder zijn weg naar EclecticIQ, een Amsterdamse startup gespecialiseerd in digitale beveiliging. 

(Foto: corporate.kpn.com)

 

Gerelateerde artikelen