KPN onder nieuwe topman op het overnamepad

KPN zal onder de nieuwe topman Maximo Ibarra nadrukkelijk naar buitenlandse overnames kijken. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

 KPN zal onder de nieuwe topman Maximo Ibarra nadrukkelijk naar buitenlandse overnames kijken. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Ibarra begint in april in zijn nieuwe functie, maar fungeert nu al als adviseur voor KPN. Hij zou bezig zijn potentiële overnamekandidaten in beeld te brengen en daarbij onder meer kijken naar het Belgische Proximus, TDC in Denemarken en het Finse Elisa.

KPN laat via een woordvoerder weten momenteel geen plannen te hebben voor internationale overnames. Wel wordt geïnvesteerd in glasvezel en het bestaande kopernetwerk.

Door samen te gaan met een buitenlandse speler van enige omvang zou KPN sterker willen staan tegen de moordende concurrentie in de Europese telecommarkt. Als KPN inderdaad op het overnamepad gaat dan breekt Ibarra met het beleid van zijn voorganger Eelco Blok, die overigens nog in functie is, en jarenlang buitenlandse bezittingen verkocht om investeringen in het netwerk mogelijk te maken.

Het is niet de eerste keer dat een samengaan van KPN en Proximus geopperd wordt. Twee jaar geleden verklaarde Blok brood te zien in een combinatie met Proximus. ,,Een logisch scenario", noemde hij het. Proximus-topvrouw Dominique Leroy wilde er toen echter niets van weten.

Ibarra komt naar KPN op een moment dat de concurrentie in Nederland sterk is nu Vodafone is samengegaan met kabelaar Ziggo, T-Mobile zijn management heeft aangepast en Tele2 een goedkope onbeperkte databundel aanbiedt. Verder komt de 5G-technologie dichterbij en moet het glasvezelnetwerk verder worden uitgebreid.

(Bloomberg)

Gerelateerde artikelen