KPMG en Nielen Schuman adviseren bij Nordian-overname warmwaterspecialist

Nordian Capital Partners heeft onlangs het belang in boilerspecialist De Jong van Noordelijke Participatie Maatschappij overgenomen. Hoeveel de Amsterdamse investeringsmaatschappij heeft neergelegd voor het bedrijf uit het Friese Gorredijk is niet bekend.

In de transactie stonden KPMG (M&A advies en transaction support) en CORP. (legal) target De Jong bij. Nordian schakelde corporate-finance-adviseur Nielen Schuman, Deloitte (transaction support) en advocatenkantoor JanssenBroekhuyzen in.

De Jong claimt marktleider te zijn in de ontwikkeling en productie van warmwaterboilers van roestvrij staal. Deze boilers worden gebruikt voor het opvangen en verwarmen van sanitair warm water in centrale verwarmingssystemen. Het bedrijf produceert naar eigen zeggen jaarlijks meer dan 120.000 warmwaterboilers, variërend van 1 tot 1000 liter.

De Jong produceert haar producten voor duurzame verwarmingssystemen zoals warmtepompen en zonnewarmte-systemen, evenals producten voor traditionele verwarmingssystemen zoals conventionele verwarmingen. 

Samen met de onlangs aangestelde topman Arno La Haye wil Nordian, dat in 2014 werd opgericht, het bedrijf internationaal laten groeien in zowel de duurzame als traditionele eindmarkten.

Gerelateerde artikelen