KPMG en Houthoff adviseren bij fusie Argos en Varo Energy

De Nederlandse brandstoffenhandelaar Argos en zijn Zwitserse branchegenoot Varo Energy fuseren tot één oliebedrijf, dat verder zal gaan onder de naam Varo Energy. De aandelen worden gelijkmatig over drie partijen verdeeld. De Nederlandse kantoren KPMG en Houthoff stonden Argos bij.
Het gecombineerde bedrijf biedt emplooi aan meer dan 1500 man personeel, heeft rafinaderijen in Zwitserland en Duitsland en is in het bezit van 50 tank terminals in vijf landen. Roger Brown, de CEO van het huidige Varo Energy, wordt ook de CEO van de gefuseerde onderneming. 
 
De aandelen worden verdeeld over de aandeelhouders van Argos (Reggeborgh en Atlas Invest) en de aandeelhouders van Varo (Carlyle en Vitol).
 
Argos is actief in de opslag, distributie en verkoop van brandstoffen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Het in Rotterdam gevestigde bedrijf is bij de consument vooral bekend van zijn tankstations. Varo Energy, dat kantoor houdt in Zug, verzorgt raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Duitsland en Zwitserland. 
 
"The merger brings together two strong and complementary companies to create a major downstream business in North West Europe, which will serve our customers reliably along the fuels value chain. I am very much looking forward to leading this new and highly skilled team,” verklaart Roger Brown
 
Het is nu de beurt aan de toezichthouders om de deal goed te keuren. KPMG, onder leiding van Onno Sloterdijk, begeleidde Argos bij de fusie op financieel gebied. Houthoff Buruma was de juridische adviseur. De dealmakers verwachten dat de transactie in het derde kwartaal van 2015 officieel kunnen afronden. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.   
 
Gerelateerde artikelen