KPMG en Allen & Overy adviseren bij private equity deal Bencis en Apax

KPMG Corporate Finance en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren private equity bedrijf Bencis Capital Partners bij de verkoop van SK Firesafety (SK) aan Apax Partners. Advocaten van Linklaters adviseren de koper. SK is als portfoliobedrijf van Bencis sterk in omzet gegroeid.
“Wij hebben Bencis ook geadviseerd bij de overnames van Saval en Knowsley van Imtech in 2010”, zegt Danny Bosker, Partner KPMG Corporate Finance. Hij adviseert samen met een team van KPMG bestaande uit Laurens de Jager, Joris Kestens, Jeroen van Engelen en Timo Tanis het Nederlandse private equity bedrijf bij de verkoop van SK aan Apax Partners. KPMG-afdelingen Transaction Services en Tax Assistance waren ook namens Bencis bij de deal betrokken. Respectievelijk onder leiding van Niek Kolkman, Partner KPMG Transaction Services, en Ronald van de Merwe, Director KPMG Meijburg & Co.
 
SK is ontstaan uit de fusie van Saval en Knowsley en is sinds 2010 in omzet gegroeid van circa 40 miljoen euro naar 100 miljoen. Bosker: “De groei is gerealiseerd met een actieve buy-and-build strategie en autonome groei. Belangrijke deals waren de overname van het Belgische Somati en het Noorse Noha in 2012. Vier jaar na de overname was het voor Bencis een logisch moment om de exitmogelijkheden te verkennen. We hebben met meerdere potentiële kopers gesproken, waaronder strategische partijen.” 
 
Uiteindelijk had Apax de beste papieren voor de overname. Bosker verwacht dat de groei van SK wordt doorgezet. “De nieuwe partner Apax onderschrijft de groeistrategie van het management volledig. Het heeft de middelen en een pan-Europees netwerk om de plannen van SK te ondersteunen”, aldus Bosker.
Het team van juridisch adviseur Allen & Overy staat onder leiding van Karine Kodde. Zij werkt samen met Annelies van der Pauw, Koen Schrama, Fritz Streiff en Raoul Hagens.
CEO Ewald Draaijer van SK kan vanaf nu tijdens het aandeelhoudersoverleg zijn Frans oefenen. Fransman Bertrand Pivin is namens Apax verantwoordelijk voor de investering in SK. Het team van Bencis dat betrokken was bij de investering in SK bestaat uit Afke Slager, Benoît Graulich en Zoran van Gessel. 
SK is een groep van bedrijven die zich specialiseren in producten en systemen voor de brandveiligheid van midden- en kleinbedrijf tot en met uitgebreide olie- en gasinstallaties, ICT, onderwijsinstellingen, telecom, luchtvaartbranche en andere bedrijven met een groter risico op brand. SK heeft vestigingen in Nederland, België, Engeland, Noorwegen en de Verenigde Arabische Emiraten. De groep telt zo’n 650 medewerkers.
 
Gerelateerde artikelen