KPMG en Allen & Overy adviseren Mitsubishi bij deelname in windpark

Dealmakers van financieel adviseur KPMG en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren het team van business development directeur Naoki Iwabuchi van Mitsubishi bij de 50% deelname in offshore windpark Luchterduinen. M&A director Lester Fontijn van de verkopende partij Eneco krijgt bij de deal advies van ING en advocatenkantoor Stibbe.
“Wij hebben een lange termijn relatie met Mitsubishi Corporation”, zegt associate director Rudolf Stegink van KPMG Corporate Finance. “Onze Duitse KPMG collega’s hebben Mitsubishi ook geadviseerd met de recente Tennet deal.” Dit betreft een overname van een 49% belang in het Duitse offshore grid. Stegink werkt in het corporate finance team samen met teamleider Hans Bongartz, executive Jurry van Rooijen en associate Coen Phaf.
KPMG verzorgt ook de due diligence. Het team staat onder leiding van Henk Roerdink. Hij werkt samen met Pieter Vink. Ronald Honings en Christiaan Been van KPMG Meijburg verzorgt het fiscaal advies.
Een ander team van KPMG Corporate Finance adviseerde in 2012 de autotak van Mitsubishi. Dat blijkt uit de M&A Database. De Japanse multinational verkocht de Nederlandse autofabriek NedCar voor een symbolische euro aan de VDL Groep. Danny Bosker gaf toen leiding aan het team van KPMG. 
M&A partner Tim Stevens en associate Dennis Heger verzorgen namens Allen & Overy het juridisch advies bij de deal. Utilities specialist Rob van Veldhuizen geeft leiding aan het team van ING. M&A partner Martin In de Braekt geeft leiding aan het team van Stibbe. Hij staat aan het hoofd van de Energy & Industry groep van Stibbe. In de Braekt werkt samen met senior associate Rutger Jansen. 
Met de deal gaat de ontwikkeling van Eneco Luchterduinen een nieuwe fase in. Het park van 129 megawatt en 43 windmolens gaat electriciteit leveren voor bijna 150.000 huishoudens. Het park komt 23 kilometer uit de kust te liggen, tussen Noordwijk en Zandvoort. De bouw van Eneco Luchterduinen zal in juli 2014 starten, na de zomer van 2015 moet het windpark operationeel zijn.
 
Gerelateerde artikelen