KPMG en AKD adviseren Neckermann bij private equity deal

Een corporate finance en due diligence team van KPMG en advocaten van AKD adviseren e-commerce organisatie Neckermann Benelux (onderdeel van het Duitse Neckermann.de concern) bij de overname door private equity bedrijf Axivate Capital. De overname is de zevende deal voor de Nederlandse investeerder en de redding voor 300 Neckermann-medewerkers.
“Wij zijn blij met de overname van Neckermann.com”, zegt Andreas Ezinga partner bij
Axivate Capital. “We kunnen ons nu gaan richten op de herpositionering van het merk
Neckermann.com, waardoor Neckermann.com haar strategie als e-commerce organisatie verder uit kan bouwen.” Ezinga is samen met internet- en reisondernemer Bas Rasker en Hugo Mensink oprichter van Axivate Capital. 
De investeringsmaatschappij heeft circa 28 miljoen euro onder beheer en bestaat uit een technostarter fonds (8 miljoen euro) gericht op early-stage investeringen voor innovatieve internet- en mobile content bedrijven binnen e-commerce, digital media en user generated contenten en een venture capital / private equity fonds (20 miljoen euro) gericht op digital media, e-commerce, marketing intelligence en de reisbranche.
Erwin d’Olieslager, de CFO van Neckermann.com, ziet de samenwerking met Axivate Capital met veel vertrouwen tegemoet. Hij krijgt bij de deal financieel advies van een corporate finance team van KPMG bestaande uit partner Onno Sloterdijk, associate director Paul de Hek, manager Ferry Niers en executive Abe Bakker. “Wij zijn betrokken geraakt bij de deal via het sterke en internationale netwerk van KPMG”, zegt Niers. Het vendor due diligence team van KPMG staat onder leiding van partner Henk Roerdink. 
“Wij zijn sinds augustus betrokken bij de deal”, zegt Niers. In juli is heeft het Duitse moederbedrijf Neckermann.com (eigendom van private equity bedrijf Sun Capital) surseance aangevraagd. In samenwerking met de bewindvoerder besloot het management van Neckermann de Benelux activiteiten te verkopen. Dankzij de overname van Neckermann Benelux houden circa 300 Nederlandse en Belgische medewerkers hun baan. Het Duitse moederbedrijf is overgenomen door Otto.
Het team van AKD staat onder leiding van Luc Defaix en bestaat verder uit Peter Claassen, Ward Aerts, Judith van Brussel, Sjoerd Oosterhuis, Niels van Nuland, Eliëtte Vaal en Cees Dekkers. Voor AKD is het de eerste deal van 2013. In 2012 adviseerde het kantoor bij negentien M&A deals.
Gerelateerde artikelen