KPMG, Deloitte, DLA, Houthoff en PwC adviseren bij private equity deal GIMV

Advocatenkantoor Houthoff Buruma en financieel adviseur Deloitte adviseren investeringsmanager Sander van Vreumingen van GIMV bij zijn deelname van 25% in ARS T&TT. Een ontwikkelaar van ‘Intelligent Transport Systems’. CEO en oprichter Jan Linssen krijgt advies van KPMG Corporate Finance, advocatenkantoor DLA Piper en een due diligence team van PwC.
Van Vreumingen verwacht dat de markt voor transportssystemen sterk zal groeien. "We volgen de ITS-sector al geruime tijd. We kijken er naar uit de internationale groei te versnellen in een partnership met het managementteam.” GIMV wil met de nieuwe investering internationale markten aan boren. “Wij zijn enthousiast over het potentieel van de onderneming om voordeel te halen uit de verwachte groei in Europa en Azië”, aldus Van Vreumingen.
Dankzij de deal kunnen vijf dealmakers één van de zeldzame private equity deals van de zomer van 2012 op hun naam zetten. Van Vreumingen krijgt bij de deal juridisch advies van een team van M&A partner Angenita Pex van Houthoff Buruma en financieel en tax advies van Ad Veken en Arthur Goedkoop van Deloitte.
Corporate Finance adviseur Wouter van der Heijden geeft leiding aan het team van KPMG Corporate Finance bij het advies aan de verkopende CEO Jan Linssen. Het team bestaat verder uit Roy Stegeman, Mathijs Biesta, Ruth Bongers en Maurits Drijfhout van Hooff. 
Advocaten Casper Hamersma en Pieter Hamersman van DLA Piper verzorgen het juridisch advies voor de verkoper. Ad van Gils, Klaas-Jan Terhorst en Frans de Bode van PwC verzorgden de vendor due diligence. 
De klant van KPMG en DLA is erg tevreden over de deal. “Het klikte meteen met het team van GIMV”, aldus Linssen. Met de nieuwe investeringspartner verwacht Linssen de internationale expansie voort te zetten.
 
Gerelateerde artikelen