KPMG, De Breij en Greenberg zien groen licht voor Acomo-deal

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:40
Amsterdam Commodities (Acomo), internationale handelaar van agrarische producten, mag notenhandelaar Delinuts definitief overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft haar goedkeuring verleend aan de deal.

De ACM ziet geen reden dat de voorgenomen overname van notenhandelaar Delinuts uit Ede de mededinging op de Nederlandse markt belemmert. Acomo financiert de overnamesom deels door eigen aandelen, met een totale waarde van 7,9 miljoen euro. Het andere deel wordt in cash betaald.

Goede toevoeging
Met de acquisitie versterkt het Amsterdamse handelshuis zijn positie op het gebied van specerijen, noten, zaden, thee en voedingsingrediënten. Het huidige management van het in Ede gevestigde familiebedrijf blijft na de overname de directie voeren. De nieuwe aanwinst is volgens Acomo 'een goede toevoeging aan de bestaande activiteiten van de groepsondernemingen in noten en gedroogde vruchten'. Delinuts genereerde vorig jaar een omzet van 70 miljoen euro. Acomo was goed voor een omzet van 682 miljoen euro. 

Vereiste
De champagnefles kan bijna ontkurkt worden voor adviserende partijen KPMG, De Breij Evers Boon en Greenberg Traurig. De enige vereiste om de acquisitie te kunnen afronden is nu nog de goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteiten. Sinds de overname van het Hamburgse Sigco Warenhandel in 2014 heeft het Amsterdamse handelshuis een stevige marktpositie in Duitsland in handen. 

 

Gerelateerde artikelen