KPMG, Allen & Overy en Deloitte in de lead bij internationale miljoenendeals veeartsen

KPMG Corporate Finance, advocatenkantoor Allen & Overy en Deloitte Transaction Services adviseren de Brabantse veeartsenco√∂peratie AUV bij de verkoop van haar diergeneesmiddelactiviteiten voor meer dan ‚ā¨135 miljoen. Koper Dechra krijgt advies van de Britse M&A boetiek Investec en advocatenkantoor DLA Piper. De Amerikaanse koper Henry Schein heeft voor de due dilligence Ernst & Young ingeschakeld en een Nederlands team van Hogan Lovells als juridisch adviseur.
“AUV was een bestaande relatie van ons”, zegt Associate Director M&A Paul de Hek van KPMG. De hek werkt samen in een team dat onder leiding staat van partner Onno Sloterdijk. Het is de eerste keer dat het kantoor een verkoopmandaat voor de veeartsencoöperatie uitvoert. KPMG heeft de deal mede te danken aan eerder werk. De adviseurs hebben AUV in het verleden bij meerdere waarderingsvraagstukken geadviseerd. 
Het team van KPMG is in september met AUV in gesprek gegaan over de mogelijke verkoop van onderdelen. “Na de voorbereidingen zijn we in november naar de markt gegaan”, zegt De Hek. In de voorbereidende fase is besloten om de onderdelen Eurovet Animals Health en AUV Veterinary Services in twee corporate auctions te verkopen. In december is de eerste ronde gehouden en in januari de tweede ronde. Na deze rondes ging men de onderhandelingen in met de winnaars van de auctions. 
Het team van Allen & Overy voorziet bij beide verkopen AUV van juridisch advies. M&A advocaat Justin Steer geeft leiding aan het team van Allen & Overy dat onder andere bestaat uit Jochem Beurskens.
 
Het team van Deloitte Transaction Services staat onder leiding van Arnoud Oltmans en Justin Hamers.
 
Dechra Pharmaceuticals en Henry Schein
 
De Britse fabrikant van diergeneesmiddelen Dechra Pharmaceuticals koopt het onderdeel Eurovet Animals Health voor €135 miljoen. De Britten krijgen advies van de Britse M&A boutique Investec en een Londens team van advocatenkantoor DLA Piper.
Het wholesale onderdeel AUV Veterinary Services gaat voor een onbekend bedrag naar het Amerikaanse beursfonds Henry Schein. Henry Schein is een Fortune 500 bedrijf met in 2011 een jaaromzet van $8,5 miljard. Een team van Ernst & Young verzorgt de due diligence. Advocaat Victor de Vlaam van Hogal Lovells verzorgt het juridisch advies.
Dankzij de recente deals is veeartsencoöperatie AUV bijna uitverkocht. De verkopen liepen via coöperatiedochter AUV Holding BV. Deze holding bestaat na de deals nog uit Petplan, een zorgverzekeraar voor huisdieren, en een deelneming in Avetco. Voor deze onderdelen zijn nog geen verkoopplannen bekend gemaakt.
 
Gerelateerde artikelen