Koninklijke Brill lijft opnieuw academische uitgeverij in

Koninklijke Brill neemt Sense Publishers uit Dordrecht over voor een niet nader te noemen overnamesom. Dat stuurde de wetenschappelijke uitgever woensdag de wereld in.

Sense is de uitgever van internationale boekenreeksen op het gebied van Educational Science. De uitgeverij in Dordrecht zag het levenslicht in 2004 en heeft meer dan 1.300 titels in het boekenfonds. Jaarlijks brengt Sense zo'n 160 nieuwe titels uit. 

Overdracht
Het fonds genereert jaarlijks een omzet van ruim 1 miljoen euro. In Nederland heeft Sense een Rotterdams kantoor, terwijl het ook internationale auteurs in de wetenschap een podium biedt in de Verenigde Staten (Boston) en Taiwan (Taipei). 

Brill spreekt de verwachting uit dat eigen winst per aandeel door de overname zal oplopen. Volgens de plannen zal de overdracht van het fonds per 1 juli 2017 zijn beslag krijgen. 

Duitse uitgevershuizen
Voor Brill betekent de overname van Sense de tweede acquisitie in korte tijd. De Leidse uitgever lijfde eind vorig jaar de uitgevershuizen Ferdinand Schöningh en Wilhelm Fink uit Duitsland in. 

 

 

Gerelateerde artikelen