KKR koopt Q-Park voor drie miljard euro

De Nederlandse uitbater van parkeergarages Q-Park gaat over in Amerikaanse handen. Investeerder KKR betaalt bijna 3 miljard euro voor de onderneming.

Vorige week lekte op basis van bronnen al uit dat KKR als overwinnaar uit de biedingsstrijd was gekomen. Ook de Australische investeringsmaatschappij Macquarie en enkele grote Chinese partijen zouden interesse hebben gehad. In de eerdere berichten werden nog wel verschillende overnamebedragen genoemd.

De Amerikaanse investeerder KKR krijgt bij de deal advies van een team van ING. Rob van Veldhuizen geeft leiding aan het team. Hij werkt samen met Maarten Goeman, Tobias Sommer, Peter Lambrecht, Roderick van den Hemel, Michael Beemer en Lukas Puype.

Q-Park-topman Frank De Moor noemt de aankondiging ,,een belangrijke stap'' voor het bedrijf. Hij ziet in KKR een sterke aandeelhouder die de onderneming kan helpen verder te groeien.

Q-Park exploiteert enkele duizenden parkeergelegenheden in tien Europese landen. Daarmee werd vorig jaar een winst van ruim 85 miljoen euro behaald, op een omzet van 825 miljoen euro. Het bedrijf is nu nog in handen van veelal Nederlandse institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars.

Bron: ANP

Lees ook:
J.P.Morgan, ING, Alantra, Clifford Chance en Stibbe bij overname Q-park
Private-equitybedrijf KKR wil Q-Park kopen voor 2,9 miljard

Gerelateerde artikelen