Kendrion CEO: Blijven kijken naar mogelijke overnames

De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het eerste kwartaal meer winst en omzet geboekt en houdt vast aan zijn verwachtingen voor de komende tijd. 

Dat liet het bedrijf woensdag weten.

De omzet klom met 6 procent op jaarbasis, tot 118,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met 35 procent tot 10,5 miljoen euro. Onder de streep verscheen een nettowinst van 6,9 miljoen euro, tegen 4,7 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2016.

Volgens de onderneming droegen zowel de divisies Industrial als Automotive bij aan de groei, dankzij verbeterde marktomstandigheden. Verder is Kendrion bezig met een versimpeling van de bedrijfsvoering en kostenbesparingen. Het bedrijf verwacht daarvoor dit jaar 4 miljoen euro opzij te moeten zetten om de jaarlijkse kosten met 3 miljoen euro te verlagen.

Kendrion gaf aan te blijven mikken op een autonome groei van gemiddeld 5 procent in de komende jaren en een verbetering van de operationele winstmarge tot 10 procent aan het einde van 2018.

In een toelichting liet topman Joep van Beurden weten dat Kendrion een sterke start van 2017 heeft gemaakt en dat de orderpijplijn sterk is. Met name de Europese marktomstandigheden tonen verbetering. Daarnaast verloopt de reorganisatie voorspoedig en blijft Kendrion kijken naar eventuele overnames als goede kandidaten zich aandienen, aldus de bestuursvoorzitter tegen het ANP.

(ANP)

Gerelateerde artikelen